Been blijft bij Feyenoord

Peterselieman

Mario Been blijft gewoon aan als trainer van Feyenoord. De oefenmeester had zich solidair verklaard met de opgestapte technisch directeur Leo Beenhakker, maar volgde diens advies op door te blijven waar hij zit. "Ik vind het heel vervelend, verschrikkelijk gewoon," zei hij op het nieuws dat Beenhakker ging vertrekken.

Beenhakker zou door de directie van Feyenoord te horen krijgen dat zijn contract niet verlengd werd, maar de 68-jarige besloot dit voor te zijn en zelf weg te gaan. "Ik wist het al in Oman. Als je 68 jaar ben laat je je niet wegsturen door een raad van commissarissen. Ik heb in het trainingskamp gezien dat er geen respect voor hem was. Maar Leo zei tegen mij, kleine, doe geen domme dingen. Mijn carrière is bijna ten einde, die van jou is net begonnen. Ik moest wel goed nadenken, maar ik heb niet gevraagd of ik ook zou moeten opstappen," zei Been over het vertrek van Beenhakker.

Been heeft via de media laten weten achter Beenhakker te staan. Hiermee staat hij recht tegenover de directie die zich achter het besluit van Eric Gudde heeft geschaard om het contract met Beenhakker niet te verlengen. Been beseft dat hiermee duidelijk is dat de club Feyenoord geen eenheid uitstraalt. "In het technische gedeelte werk ik goed samen, maar ik heb slechts een keer per week contact met 'die mensen'," zei Been.

Hij is bij het trainingskamp in Oman wel ten rade gegaan bij Pim Blokland, één van de redders van de Rotterdamse club. "Dat is een vriend van me. Pim zit ook in de raad van commissarissen. Maar de mensen van bovenaf denken kennelijk toch anders over Leo dan ik..."