Planetside Next begin dit jaar in de winkel

Redactie

De grootschalige online oorlogsgame met de voorlopige naam Planetside Next moet dit voorjaar uitkomen. Dat heeft een woordvoerder van Sony in een interview met website Eurogamer aangegeven. Het schietspel is een van de drie grote online spellen die op dit moment bij Sony in ontwikkeling zijn.

Planetside Next is de opvolger van het online schietspel Planetside uit 2003 waarin duizenden spelers te voet of in voertuigen elkaar het leven zuur maken. De game is een hybride spelvorm tussen het massively multiplayer online- en het schietgenre. Naast Planetside Next komt ook de kindvriendelijke online game Free Realms begin dit jaar naar de Playstation 3. Sony zet de game neer als het spel waar alles kan. Huisdieren verzorgen, puzzels oplossen, meedoen aan racewedstrijden en muziek maken tot aan vechten met monsters of op schattenjacht gaan. Tot slot werkt Sony ook nog steeds hard aan The Agency. De speler stapt als huurling of spion in een online spelwereld met geheime opdrachtgevers. Deze grootschalige online game moet deze zomer in de winkel liggen.

Het vrijdag uitgekomen DC Universe Online is de eerste grootschalige online game op de Playstation 3. Voor de game, waarin gamers als superheld of superschurk rond kunnen lopen, is een betaald abonnement noodzakelijk. De game staat momenteel op de tweede plek in de Britse verkooplijsten.


(Foto: Novum)