Kind met gameverslaving vatbaar voor problemen?

Redactie

Kinderen die te veel gamen worden depressief, zijn vatbaar voor sociale fobieën en presteren slechter op school. Dat stellen althans onderzoekers van het Media Research Lab van de Iowa State universiteit, schrijft persbureau Reuters.

Volgens de onderzoekers verbeteren de problemen wanneer kinderen minder gaan gamen. Daarom verbinden ze veelvuldig gamen aan deze psychologische problemen.

Het onderzoek heeft twee jaar geduurd en werd uitgevoerd in Singapore. Gedurende die tijd zijn drieduizend kinderen tussen de zes en twaalf jaar onderzocht met behulp van vragenlijsten. Gemiddeld speelden de kinderen twintig uur per week games. Negen tot twaalf procent van de jongens en drie tot vijf procent van de meisjes is volgens de onderzoekers verslaafd aan games.

De onderzoeksmethode is controversieel. Door met vragenlijsten te werken, zou het onmogelijk zijn een echte verslaving te constateren. Uit Brits onderzoek van vorig jaar blijkt dat gamers die veel games spelen goed kunnen functioneren binnen de maatschappij. De prestaties op school, werk of binnen sociale kringen hoeven daar volgens de onderzoekers van de universiteit van Nottingham niet onder te lijden.


(Foto: Novum)