Verhaal halen over pedofiele Belg

masja2010

De 44-jarige Belgische pedofiel die vrijdag is opgepakt in Utrecht was al in beeld bij de politie, maar de Belgen zijn vergeten hem op de telex te zetten. Daardoor stond hij pas sinds mei vorig jaar internationaal gesignaleerd. Dat schrijft RTV Utrecht maandag.

De man is in 1995 in België veroordeeld voor seksueel misbruik van een minderjarige en twee winkeldiefstallen. In 2006 kwam hij niet terug van verlof en sindsdien was hij spoorloos. De politie kwam de man op het spoor na tips van buurtbewoners.

Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen wil verhaal halen bij de Belgen. "Als in Nederland iemand niet terugkomt van tbs, gaan alle alarmbellen rinkelen, maar in België blijkbaar niet. Wij zullen de gangen van deze man grondig nagaan." Bewoners van de Utrechtse wijk Overvecht waar de man samen met een nieuwe vrouw en hun jonge kind woonde, zijn maandag per brief geïnformeerd over de aanhouding. De Belg wordt maandag voorgeleid vanwege de uitlevering aan België, waar hij nog een celstraf van 23 jaar moet uitzitten.

Onderzocht wordt of de man ook strafbare feiten in Nederland heeft gepleegd.