Liverpool en Everton gelijk in Merseyside-derby

Olga Kroeders

Kenny Dalglish heeft ook de derde wedstrijd na zijn terugkeer bij Liverpool niet winnend af kunnen sluiten. Op het eigen Anfield Road werd het 2-2 tegen stadsgenoot Everton. Dirk Kuyt en Raul Meireles scoorden voor de Reds, Sylvain Distin en Jermaine Beckford deden dat voor de rivaal, die twaalfde blijft in de Premier League. Liverpool staat een positie lager.

De remise was een terechte uitslag, aangezien beide ploegen een helft de bovenliggende partij waren. Het eerste bedrijf was voor Liverpool. Na een kwartier was Fernando Torres dichtbij de openingstreffer, maar de paal stond succes voor de Spanjaard in de weg. Tien minuten later was het alsnog raak. Meireles poeierde de bal hard in de kruising.

Na rust waren de Reds volledig de kluts kwijt. Binnen tien minuten boog Everton de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Eerst kopte Distin raak uit een corner, even later profiteerde Beckford van slecht uitverdedigen bij Liverpool. Met dank aan Kuyt pakte Dalglish toch zijn eerste punt. De international schoot vanaf de penaltystip raak, nadat Maxi Rodriguez gevloerd was door doelman Tim Howard.