Kristensen: "F1 is eerlijker geworden"

Peterselieman

Autosportfederatie FIA heeft er met het invoeren van oud-coureurs als steward er voor gezorgd dat de Formule 1 eerlijker is geworden, althans dat is de mening van achtvourig Le Mans-winnaar Tom Kristensen. Hijzelf schoof bij de Grand Prix van Australië aan bij de wedstrijdleiding.

De rijders en de teams lieten al eerder hun tevredenheid blijken over het feit dat acties in de wedstrijden nu ook vanuit het standpunt van de racers bekeken worden. En moesten de rijders voor de wedstrijdleiding verschijnen dan konden ze niet meer dingen in hun voordeel verdraaien, iets wat in het verleden nog wel eens gebeurde.

"Het was een goed idee om een rijder met de stewards samen te laten werken. Het heeft de beslissingen stukken beter gemaakt. Samen met de andere rijders die er waren zorgden we er voor dat er kennis bij kwam en dat geen coureur meer kon liegen over wat er gebeurd was. Het maakte zaken eerlijker en maakte de zaken beter voor degenen die de beslissingen moeten maken," zei Kristensen vanuit Birmingham waar de Autosport-show gehouden wordt.

De FIA heeft inmiddels aangegeven door te gaan met het aan laten schuiven van (oud-)coureurs bij de wedstrijdleiding. Naast de Formule 1 zullen ook andere raceklasses gebruik kunnen gaan maken van de ervaring van de (voormalige) toppers.