Schutter Giffords in rode string op foto

Steven (raistlin6)

De nacht voordat Jared Lee Loughner negentien mensen neerschoot in Tucson Arizona, waaronder Congreslid Gabrielle Giffords tegen wie de aanslag was gericht, lijkt hij de grip op de realiteit compleet te zijn kwijtgeraakt, zo heeft de politie bekendgemaakt. Bij de schietpartij kwamen zes mensen om het leven.

Hij begon de nacht met het inleveren van zijn gemaakte foto's die hij 's ochtends weer ophaalde. Op de foto's is Loughner te zijn in een rode string met het pistool in zijn handen. Hij houdt het pistool op de foto's tegen zijn achterwerk gedrukt. Daarnaast plaatste hij een afscheidsberichtje op MySpace. De foto's van het bewuste rolletje zijn niet vrijgegeven.

Onderweg om kogels te kopen hield een agent hem nog staande omdat hij door rood licht zou zijn gereden, maar hij kon zijn weg vervolgen. Bij de eerste supermarkt lukte het hem om onbekende reden niet om kogels te kopen, maar bij een tweede winkel had hij meer geluk.

Eenmaal weer thuis wilde zijn vader weten wat hij gekocht had, waarop Loughner het huis ontvluchtte en uiteindelijk met een taxi bij de supermarkt aankwam waar hij de aanslag pleegde. Er zijn beelden van bewakingscamera's in de supermarkt, maar justitie hoopt dat deze niet gebruikt zullen worden bij de rechtszaak, omdat deze te pijnlijk zouden zijn voor de nabestaanden.

Loughner
Jared Lee Loughner (Foto: Pima County Sheriff’s Office)