Jol: "Geen idee waar Kesler kritiek vandaan haalt"

Peterselieman

Martin Jol heeft zich vrijdagavond op Sport 1 uitgelaten op zijn tijd bij Ajax. Hij kijkt kort, maar tevreden terug op zijn tijd bij de Amsterdammers.

"Ik had het niet beter kunnen doen", zei hij over zijn trainerschap bij Ajax. "Ik denk dat iedereen die Johan Cruijff in zijn kritiek op de korrel heeft genomen, er goed vanaf is gekomen. Kijk, ik had een goede tijd daar, maar de druk nam enorm toe. Ajax zal altijd de grootste club van Nedeland blijven. Ik hoop echt dat Ajax de komende tien jaar acht keer kampioen wordt."

Jol liet ook merken teleurgesteld te zijn in de kritiek die voormalig KNVB-directeur Henk Kesler eind december op hem leverde. "Dat was een heel vervelend verhaal. Ik zou niet geschikt zijn voor mijn vak. Kijk, hoge bomen vangen veel wind, maar ik heb nog steeds geen idee waar hij die kritiek vandaan haalde." Daarna, cynisch: "Ik voelde me gevleid."

Iets later reageerde hij geprikkeld op de opmerking van Kesler, die gezegd had blij te zijn Jol nooit bondscoach van Nederland te hebben gemaakt. "Hoezo wilde ik al tien jaar bondscoach worden? In 2000 was ik coach van RKC! Alsof ik toen kandidaat was bij de KNVB, hou op. Ik vond zijn kritiek stijlloos. Ik probeer te verklaren waar dat vandaan komt, maar het is een raadsel."

De trainer verwacht in de toekomst weer aan de slag te gaan. Het is onwaarschijnlijk dat hij bij een Eredivisie terugkeert. "Je moet er vanuit gaan dat ik in Duitsland of Engeland aan de gang ga. Er zijn contacten."