Waarom er geen Penny Arcade episode 3 zal komen

Yaron Elmaliah (Noray)

Fans van de Penny Arcade webstrip en games zitten wellicht nog steeds te wachten op de derde episode van hun game, On the Rain-Slick Precipice of Darkness. Het wachten kan stoppen, want het lijkt er niet op dat deze ooit nog gaat komen, aldus Hothead Games en Penny Arcade.

Onlangs werden fans verrast door een tweet van Hothead met de belofte dat de derde episode gemaakt zou worden als deel één en twee meer dan 100,000 eenheden zouden verkopen op de Mac App Store. Hierop volgde een reactie van Mike Krahulik (Gabe) van Penny Arcade, die zei dat dit niet waar was. Nu, in een interview met Eurogamer, heeft Hothead uitgelegd wat er precies achter de schermen heeft afgespeeld dat heeft geleid tot de annulering van de serie.

Het kwam er op neer dat de hoeveelheid werk te veel van het goede was voor Krahulik en Jerry Holkins (Tycho) van Penny Arcade. Alle tekst in beide games was geschreven door Holkins, en alle concept art was gemaakt door Krahulik. Om dat in enkele maanden te bolwerken was een enorme taak voor de heren, die ook drie strips per week maken en zich bezighouden met andere aspecten van het Penny Arcade bedrijf, zoals het goede doel Child's Play.

Voor beide partijen lijken de Penny Arcade games een gepasseerd station. Hothead is bezig met andere dingen en Krahulik en Holkins hebben schijnbaar weinig interesse om met de games door te gaan. Holkins is echter nog wel bezig om het verhaal af te schrijven, en post elke week een nieuw hoofdstuk van Precipice.