Golden Globes aangeklaagd door pr-bureau

Redactie

De organisatie van de Golden Globes wordt aangeklaagd wegens fraude. Een pr-bureau beschuldigt de organisatie ervan te hebben gelogen tegen het bedrijf. Het publiciteitskantoor werd na zeventien jaar samenwerken aan de kant gezet. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Cinepoint Productions zegt verantwoordelijk te zijn voor de bekendheid van de Globes. Ook beweert Cinepoint dat de Globes dankzij het bedrijf een deal met NBC, goed voor 26 miljoen dollar per jaar, kon sluiten.

De overeenkomst met de Golden Globes zou volgens het boze pr-bureau in 2009 verlengd worden. Daarom heeft het bedrijf naar eigen zeggen veel geïnvesteerd in de samenwerking met de Globes. De belofte werd echter niet nagekomen, want de organisatie verlengde de overeenkomst niet.

Cinepoint Productions eist 2 miljoen dollar voor misgelopen inkomsten. De organisatie achter de Globes heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. De film- en televisieprijzen worden zondag uitgereikt. De presentatie is in handen van komiek Ricky Gervais.


Golden Globes aangeklaagd door pr-bureau (Foto: Novum)