Alonso: "Schumacher grootste concurrent"

Peterselieman

Dit jaar staan in de Formule 1 liefst vijf wereldkampioenen aan de start. Ferrari-coureur Fernando Alonso is zelf drievoudig kampioen en ziet in zevenvoudig kampioen Michael Schumacher zijn grootste concurrent voor 2011.

Schumacher kende mede dankzij zijn drie jaar afwezigheid een stroeve start, maar tegen het eind van 2010 liet de Duitser zien nog altijd over de snelheid te beschikken. "Er staan dit jaar vijf wereldkampioenen op de grid en van deze vijf is Michael Schumacher het gevaarlijkst", vertelde Alonso. "Michael is zevenvoudig wereldkampioen. Hij heeft niets meer te bewijzen. Vorig jaar had hij het niet gemakkelijk, maar hij blijft een kampioen. Hij behoort tot de buitencategorie. Geef hem een goede auto en hij is titelkandidaat."

Alonso laat vanuit het Italiaanse Madonna di Campiglio weten dat ook Vettel weer mee gaat doen om de hoogste eer. "Natuurlijk zal hij weer meedoen in de titelstrijd. Hij zal nog beter zijn dan vorig jaar en dat maakt hem gevaarlijk voor ons. En McLaren behoort ook altijd tot de favorieten. Maar ik hoop dat Felipe Massa mijn grootste concurrent wordt. Dat zou betekenen dat onze auto beter is dan die van de anderen."