THQ biedt games goedkoper aan

Redactie

Het racespel MX vs ATV: Alive verschijnt in de Verenigde Staten met een lagere winkelprijs. Game-uitgever THQ biedt het spel, waarin geracet wordt in quads, buggy's en motoren aan voor omgerekend dertig euro. Het is een strategie waarbij men hoopt de game aan een breed publiek te kunnen verkopen om vervolgens meer geld te verdienen aan betaalde downloadbare extra's.

De uitgever gaat dit verdienmodel ook toepassen op andere spellen die in 2012 op de markt zullen komen. Om welke spellen het gaat, is nog niet bekendgemaakt.

In november gaf THQ's bestuursvoorzitter Brian Farrell al aan dat games goedkoper moeten worden om potentiële consumenten niet buiten te sluiten. Hiermee haakt de game-uitgever in op de groeiende trend van gratis en goedkopere spellen waarmee geld verdiend wordt dankzij de verkoop van virtuele goederen.

Het is niet bekend wat voor virtuele goederen de uitgever aan gaat bieden voor het racespel MX vs ATV: Alive. Te denken valt aan extra voertuigen, nieuwe banen en geheel nieuwe spelmogelijkheden. Het racespel wordt voor het eerste publiekelijk getoond op 17 januari tijdens een Supercross-race in de Verenigde Staten.