[Dakar] Coronel botst met buggy op hert

Niels (DerMeister)

Tom Coronel kreeg woensdag in de Dakar Rally de schrik van zijn leven, toen er plotseling een hert de weg over kwam rennen. Onze landgenoot kon het beest niet meer ontwijken en raakte het dier vol met zijn buggy.

Waar andere Nederlanders al vroegtijdig de strijd moesten staken, weet Coronel de hoogste zandduinen en diepste greppels goed te verteren. Gisteren speelde de natuur echter bijna parten voor onze landgenoot.

"Ik kreeg de schrik van mijn leven. Er kwam een hert de weg over rennen en ik kon hem niet meer ontwijken. Het was een enorme klap en de buggy was aardig beschadigd", aldus Coronel via zijn dagelijkse persbriefing.

Coronel vertelde niet of het dier de botsing heeft overleefd, maar liet wel weten dat zijn complete rechterzijkant eraf lag. Ook zijn stuurkogel was afgebroken. De aanrijding vondt niet plaats in de klassementsproef, maar in de lange verbindingsroute van Copuapo naar Chilecito.

Coronel wist ervoor te zorgen dat zijn buggy op tijd gerepareerd werd en zodoende kon hij samen met de laatste rallytrucks alsnog beginnen aan de 176 kilometer lange proef.

"De etappe was erg zwaar en ik heb de buggy twee keer moeten uitgraven. Ik was ervan overtuigd dat het een slechte dag zou zijn en ik was daarom ook stomverbaasd dat ik als 22e gefinisht was", aldus Coronel.

Hij wist door zijn goede klassering naar de twintigste plaats in het algemeen klassement van de auto's te klimmen.