'Giflijst Chemie-Pack enorm onoverzichtelijk'

Redactie

De lijst met gevaarlijke stoffen die bij Chemie-Pack lagen opgeslagen was zo onoverzichtelijk dat de brandweer er niets van snapte. Het duurde uren voordat de brandweer wist te achterhalen wat er precies op stond. Dat schrijft het AD donderdag.

De lijst was volgens de brandweer een rommeltje. Het was niet duidelijk wat er bij het bedrijf lag opgeslagen. Dat bemoeilijkte volgens brandweermensen het bestrijden van de brand die vorige week woensdag uitbrak.

Volgens het AD was er van alles mis met de giflijst die het bedrijf elke dag moet actualiseren zodat de brandweer weet welke inzet er nodig is in het geval van brand. De gegevens waren onoverzichtelijk en van veel stoffen waren alleen de merknamen vermeld. Het was daarom niet duidelijk waar ze uit bestonden.

Deskundigen bevestigen tegen de krant dat de lijst ingewikkeld is en vragen oproept. "Er staan stoffen op die zeer schadelijk zijn voor het milieu, maar er staat niet aangegeven of ze ook brandgevaarlijk zijn", stelt veiligheidsdeskundige Johan van Middelaar van ingenieursbureau DHV.

Chemie-Pack stelt dat de lijst met goedkeuring van de brandweer is opgesteld. "Als de lijst niet deugde, is het vreemd dat men niet eerder aan de bel trok", zegt een woordvoerder van het bedrijf.


'Giflijst Chemie-Pack enorm onoverzichtelijk' (Foto: Novum)