[Dakar] Uitslag etappe 10

Jorn (existenz)

Gisteren is alweer de tiende etappe van de Dakar-rally verreden. Deze special was slechts 176 kilometer lang, maar des ondanks gebeurde er veel in deze korte rit.

Motoren

Bij de motoren was het KTM wat de klok sloeg. Marc Coma ging er met de dagzege vandoor en pakte veel waardevolle tijd op concurrent Cyril Despres die tien minuten later finishte en zodoende nu ruim tien minuten achter staat in het algemeen klassement. Ruben Faria pakte de derde plaats.

Henk Knuiman kon ook gebruik maken van de goede dag voor de KTM's. Hij finishte op zijn KTM op de zesde plaats, wat een zeer goede prestatie voor hem betekende. In het algemeen klassement lijken de kaarten geschud te zijn. Coma staat 18:10 minuten voor op Despres, gevolgd door Francisco Lopez Contardo op 45 minuten. Henk Knuiman is de top tien in gekropen en staat nu negende.

Auto's

Ook bij de auto's wist de leider in het klassement, Nasser Al-Attiyah, zijn voorsprong uit te breiden. Hij won de etappe niet, maar Carlos Sainz kende veel problemen en verloor tien minuten op zijn Volkswagen-concurrent. De dagzege ging naar Giniel de Villiers die een goede dag had.

Mike van Eikeren was gisteren de beste Nederlander met een veertiende plaats in de etappe. Erik van Loon had een wat mindere dag en zakte weg in het klassement.

Vrachtwagens

Bij de vrachtwagens was het ditmaal weer de beurt aan Vladimir Chagin om de dagzege en de leiding in het klassement te pakken. Hij won de rit voor Firdaus Kabirov en pakte maar liefst 21:38 minuten op zijn Russische landgenoot. Marcel van Vliet reed een sterke rit en pakte de derde plaats. Maarten van den Brink eindigde als twaalfde.

In het klassement heeft Chagin weer de leiding, gevolgd door Kabirvo. Marcel van Vliet is gestegen naar de zevende plaats en ook Van den Brink staat in de top tien.