'El Hamdaoui aangeboden bij Galatasaray'

Olga Kroeders

Mounir El Hamdaoui speelt zaterdag wellicht zijn laatste wedstrijd voor Ajax. De aanvaller is voor Galatasaray een serieuze optie. Dat schrijft De Telegraaf.

De interesse voor El Hamdaoui komt volgens de krant niet uit de lucht vallen. El Hamdaoui zou door Ajax zijn aangeboden bij de Turkse topclub. De aanvaller leefde de afgelopen weken in onmin met Frank de Boer nadat die hem passeerde voor het duel met AC Milan.

Ironisch genoeg oefent Ajax zaterdag in Istanbul tegen Galatasaray, dat de deuren van haar nieuwe stadion opent met een wedstrijd tegen de Amsterdammers. 'Een bron binnen Galatasaray' heeft aan de ochtendkrant bevestigd dat El Hamdaoui is aangeboden bij de club.

Gala overweegt om een bod te doen, maar hikt vooralsnog aan tegen de transfersom van vijf miljoen euro. Het salaris van El Hamdaoui is geen probleem. De blessuregevoeligheid van Milan Baros speelt een rol bij de jacht op een nieuwe aanvaller. Eerder deze week werd AZ-doelman Sergio Romero al in verband gebracht met de club.