Ministers in Amsterdam bijgepraat over zedenzaak

Redactie

Minister Ivo Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie en minister Henk Kamp (VVD) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben woensdag een werkbezoek gebracht aan Amsterdam om zich te laten informeren over de laatste stand van zaken in de grote zedenzaak. Dat heeft de gemeente Amsterdam bekendgemaakt.

De ministers lieten zich bijpraten door burgemeester Eberhard van der Laan, hoofdofficier Herman Bolhaar, hoofdcommissaris Bernard Welten en GGD-directeur Paul van der Velpen. Ook bespraken ze dilemma's die gepaard gaan met de grootschalige inzet die nodig is bij deze zaak.

Vervolgens bracht Opstelten een bezoek aan het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. Hij sprak onder meer met rechercheurs van de zedenpolitie en de betrokken officieren. Minister Kamp ging langs bij de GGD, waar hij sprak met kinderartsen van het AMC, hulpverleners en psychiaters.

De ministers waren onder de indruk van de professionele inzet van gemeente, politie, OM en GGD, laat de gemeente weten. Van der Laan benadrukte tijdens het bezoek dat de samenwerking met en de hulp van het rijk tot nu toe als zeer prettig wordt ervaren.

Dinsdag werd bekend dat het aantal slachtoffers van de misbruikverdachte Robert Mikelsons opnieuw naar boven is bijgesteld. Mikelsons heeft inmiddels 83 gevallen van misbruik met kinderen bekend.