Dalglish met Liverpool onderuit bij Blackpool

Niels (DerMeister)

Het lukt ook Kenny Dalglish vooralsnog niet om Liverpool aan de praat te krijgen. De 59-jarige Engelsman verloor woensdagavond ook zijn tweede officiële wedstrijd als manager van de Reds.

In eigen huis was Blackpool met 2-1 te sterk. Gary Taylor-Fletcher en Dudley Campbell maakten een vroege openingstreffer van Fernando Torres ongedaan. Zondag verloor Liverpool nog van Manchester United voor de FA Cup.

De start was nog uitstekend van Liverpool. Torres schoot al na twee minuten uit een moeilijke hoek snoeihard raak. Blackpool, in 2011 nog zonder zege, herstelde zich snel van deze tegenslag. Tien minuten later kreeg Gary Taylor-Fletcher de bal gelukkig mee en rondde hij vervolgens koel af.

Na rust trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Halverwege de tweede helft werd Blackpool beloond voor zijn dadendrang, toen spits Campbell van dichtbij binnenkopte. In de slotfase probeerde Liverpool, waar Dirk Kuyt na 75 minuten vervangen werd, het nog wel, maar ontbeerde het stootkracht. Liverpool zakt door het verlies naar de dertiende plaats.