Ipswich stunt tegen Arsenal in League Cup

Niels (DerMeister)

Ipswich Town heeft voor een grote stunt gezorgd in de halve finale van de League Cup. De Championship-club was in eigen huis te sterk voor Arsenal (1-0). The Gunners ontvangen Ipswich eind deze maand in Londen. Robin van Persie ontbrak bij Arsenal, die ook in de FA Cup overuren moeten draaien.

Aanvankelijk leek Ipswich weinig kans op succes te hebben. De nummer negentien van de Championship verloor afgelopen zondag nog met onthutsende cijfers bij Chelsea. The Blues bekerden dankzij de monsterzege (7-0 winst) in eigen huis door in de FA Cup. In de League Cup wist Ipswich wel te stunten.

Arsenal wist zonder Robin van Persie, maar met onder meer Cesc Fabrégas, Andrei Arshavin en Theo Walcott niet te imponeren op Portman Road. The Gunners hadden weliswaar de controle over de wedstrijd, maar Ipswich hield stand in eigen huis. Het geloof groeide bij de thuisploeg in de tweede helft.

Het duel leek lange tijd op een gelijkspel uit te lopen, maar in de slotfase ontbrandde de halve finale van de League Cup. Kort nadat Fabregas een levensgrote kans overschoot, was Tamas Priskin wel trefzeker. De aanvaller was alert op een lange bal, die door de defensie van Arsenal verkeerd ingeschat werd.

Priskin anticipeerde uitstekend op de situatie en wist doelman Wojciech Szczesny te passeren. Arsenal drong vervolgens nog aan, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Ipswich kan door de zege met vertrouwen afreizen naar Londen voor de return. Voor Arsenal is het nieuwe tegenvaller in korte tijd.

De ploeg van trainer Wenger kwam afgelopen weekeinde voor de FA Cup niet langs Championship-club Leeds United (1-1), waardoor een replay noodzakelijk is. In de andere halve finale van de League Cup won West Ham United dinsdagavond de heenwedstrijd van Birmingham City (2-1).