FC Dordrecht huurt twee spelers van ADO Den Haag

Michel (methodmich)

FC Dordrecht heeft zich versterkt met twee spelers van ADO Den Haag. Santy Hulst en Kai van Hese maken het seizoen op huurbasis af aan de Krommedijk. Daarmee komt het aantal versterkingen in de winterstop op vier voor FC Dordrecht, want eerder kwamen ook Marcel van der Sloot en Shayron Curiel al naar de club.

De 21-jarige Van Hese is een linkervleugelverdediger, die ook als linkermiddenvelder kan spelen. Hij speelde tot nu toe 26 wedstrijden in de Eredivisie voor de club uit zijn geboortestad, maar kwam dit seizoen zelden voor in de plannen van trainer John van den Brom. Dat gold ook voor aanvaller Santy Hulst. De 23-jarige Leiderdorper speelde sinds zijn komst van AZ in 2008 slechts tien wedstrijden in de Eredivisie en scoorde daarin één keer.

In de zomer huurde FC Dordrecht ook al twee spelers van ADO. Aanvaller Raily Ignacio kwam zelden in actie en is inmiddels teruggestuurd, maar verdediger Tom Beugelsdijk groeide uit tot basisspeler. De twintigjarige speler scoorde al vier keer in twaalf duels in de Jupiler League. Hij was daarmee de revelatie van de Schapenkoppen, maar raakte vervolgens geblesseerd.