Stremming treinverkeer Zevenaar duurt langer

Redactie

Tussen Arnhem en het Duitse Emmerich rijden woensdagochtend ook nog geen treinen, nadat dinsdag rond 12.00 uur een goederentrein en een internationale trein bij Zevenaar op elkaar botsten. Het onderzoek naar het ongeval is dinsdagavond nog altijd bezig en het bergen duurt minimaal twaalf uur, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Eerder gaf de NS nog aan te verwachten dat de stremming nog zeker de hele dag duurt. Wanneer de berging daadwerkelijk van start kan gaan, is nog onduidelijk. Omstreeks 22.00 uur was de berging nog altijd niet begonnen. "De kranen staan klaar", zegt de woordvoerder.

Op het stuk spoor rijden overigens geen binnenlandse treinen. De internationale treinen worden woensdag omgeleid via Venlo. Dat zorgt vermoedelijk voor lichte vertraging voor reizigers. "Maar ze hoeven in ieder geval niet meer met de bus tussen Arnhem en Emmerich", aldus de woordvoerder. Dinsdag moesten treinreizigers dit stuk wel met de bus afleggen. Ook de goederentreinen worden zo veel mogelijk omgeleid, vertelt de woordvoerder.

Als de berging eenmaal is afgerond, moet vermoedelijk ook nog de ontstane schade aan het spoor worden hersteld. Hoe ernstig deze schade is, is nog onduidelijk.