Spelersvakbond vindt vervolgen Babel 'kleinzielig'

Jeffrey

De Engelse spelersvakbond PFA vindt de beslissing van de Engelse voetbalbond FA om Ryan Babel te vervolgen voor een tweet 'kleinzielig'. "Waar is ons gevoel voor humor gebleven", zegt voorzitter Gordon Taylor tegen de BBC. "Babel heeft zijn excuses aangebonden, laten we overgaan tot de orde van de dag."

De Liverpool-speler zorgde zondag na de wedstrijd tegen Manchester United voor de nodige commotie door stevige kritiek te uiten op scheidsrechter Howard Webb. Hij plaatste op zijn twitterpagina een gefotoshopte afbeelding van Webb in een Manchester United-shirt, met daarbij de tekst: "En ze noemen hem een van de beste scheidsrechters. Wat een grap."

De Nederlander achtte de scheidsrechter verantwoordelijk voor de 1-0 bekernederlaag van Liverpool tegen Manchester United. De FA stelde direct een onderzoek in en besloot maandag de Nederlander te vervolgen vanwege 'onbehoorlijk gedrag'.

"Webb is als man, persoon en scheidsrechter mans genoeg om hiertegen te kunnen", vervolgt Taylor. "Een waarschuwing had voldoende geweest." Het is nog niet bekend wat de FA voor straf in gedachten heeft.


Webb in zijn nieuwe tenue (Foto: Novum)