Rossi: "Schouder herstelt traag"

Peterselieman

Het herstel van de schouder van Valentino Rossi duurt langer dan gedacht. De Italiaan ging in november onder het mes en hoopte rond deze tijd weer fit te zijn, maar de negenvoudig wereldkampioen in de motorsport is nog verre van fit.

"Ik had verwacht dat het herstel wat vlotter zou gaan, maar helaas. Er is nog veel werk te doen om op tijd fit te raken voor de eerste tests begin februari. Het wordt een race tegen de klok. De klachten in mijn schouder waren serieuzer dan ik had verwacht. Ik kom zeker weer op 100%, maar het duurt allemaal iets langer," zei Rossi tegen La Gazetta dello Sport.

"Mijn eerste doel is terug op niveau raken na de schouderoperatie. Ik moet een acceptabele vorm terug krijgen als het seizoen op 20 maart (in Qatar, red.) van start gaat en hoop vervolgens in april weer op de toppen van mijn kunnen te zijn," zei de Italiaan die zichzelf als Ducati-rijder niet tot de titelfavorieten rekent. Hij heeft twee uitgesproken concurrenten. "Jorge Lorenzo en Casey Stoner. Lorenzo is gewend aan de motor en Stoner rijdt op een Honda. Dat wordt zeer interessant."