Riccò hoopt op eindzege Giro

Redactie

Riccardo Riccò wil in de komende Giro d'Italia een gooi doen naar de eindzege. De 27-jarige renner van Vacansoleil zegt in de Waalse krant La Dernière Heure dat hij gelooft dat dit zonder doping mogelijk is. Vorig jaar zomer maakte de Italiaan zijn rentree in het profpeloton na een tweejarige schorsing wegens dopinggebruik. In het najaar stapte hij over naar Vacansoleil.

"De Giro is mijn voornaamste doel", geeft Riccò aan. "Natuurlijk wil ik winnen, maar een plaats op het podium zou ook al heel mooi zijn." Riccò beseft dat hij er hard voor moet werken. Van dat harde werken hoopt de klimmer in de komende maanden dan ook de vruchten te plukken.

Zijn programma in voorbereiding op de Giro ligt al vast. Riccò rijdt eerst La Marseillaise, de Rondes van de Middellandse Zee en van de Algarve voor hij zich in Parijs-Nice met de grote jongens meet. Via Milaan-San Remo en de Ronde van Catalonië hoopt Riccò dan te kunnen presteren in de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl.

Of de Italiaan na de Giro ook de Tour de France rijdt, is nog onbekend. In 2008 werd de toenmalige Saunier Duval-renner uit de Tour gezet, waardoor het nu niet duidelijk is of organisator ASO hem toelaat.


Riccò hoopt op eindzege Giro (Foto: Novum)