[Upd] Treinbotsing bij Zevenaar

Marc (MPG)

Bij het Gelderse Zevenaar zijn dinsdag rond 12.00 uur twee treinen op elkaar gebotst. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

Het ongeluk tussen een personentrein en een goederentrein vond plaats ter hoogte van de Babberichseweg, meldt de politie. Vooralsnog is er geen melding gemaakt van gewonden. Ook is er nog niet bekend of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Update 15.23 uur
Zowel de goederentrein als de ICE-passagierstrein zijn ontspoord. De 146 reizigers zijn in de trein opgevangen. Er zijn geen gewonden onder hen. Rond 14.00 uur werden de passagiers naar een zaal in Zevenaar gebracht, waar ze medisch onderzocht werden.

Van paniek was geen sprake. "Ik zag op een gegeven moment de achterkant van de goederentrein heel dichtbij komen. Ik dacht nog: dat dat goed gaat. Dat ging het dus niet. Er was een harde klap en toen was het meteen heel erg stil in onze trein. Nee, er was geen paniek. Vrij snel werd er omgeroepen dat er drankjes voor ons beschikbaar waren. Uiteindelijk hebben we nog wel lang in de trein moeten wachten", aldus een passagier.

In eerste instantie was er voor de hulpdiensten sprake van een TIS 4.4-risico, wat betekent dat er rekening moest worden gehouden met lekkende gevaarlijke stoffen. Al snel bleek dat dit niet het geval was.

Door het ongeval is er geen treinverkeer mogelijk op de Betuwelijn en het internationale traject tussen Arnhem en Duitsland. Deze situatie duurt naar verwachting tot dinsdagnacht. De stoptreinen tussen Arnhem en Winterswijk rijden voor zover mogelijk wel gewoon.