Mourinho houdt het niet droog na mooie woorden Sneijder

Jeffrey

Wesley Sneijder behoorde niet tot de laatste drie kandidaten die kans maakte op de Gouden Bal. Wél werd hij verkozen in het FIFA wereldelftal.

Bekend werd dat de middenvelder van Inter vierde was geworden in de verkiezing Speler van het Jaar. Sneijder wilde niet spreken van een teleurstelling. "Messi, Xavi en Iniesta zijn fantastische voetballers. Ik ben blij dat ik op deze ceremonie aanwezig mag zijn. Het is voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste als ik op deze wijze doorga."

Sneijder kreeg 14,48 procent van de stemmen. Winnaar Lionel Messi werd winnaar met 22,65 procent van de uitgebrachte stemmen. Andrés Iniesta eindigde als tweede, vlak achter Messi met 17,36 procent. Xavi werd derde, hij kreeg 16,48 procent.

Dat Sneijder niet bij de laatste drie zat zorgde voor veel scheve gezichten. Ook bij zijn voormalige trainer José Mourinho, die in Zürich werd verkozen tot coach van het jaar. Sneijder had tijdens de prijsuitreiking nog een mooi woordje over voor de Portugees, die het niet droog hield.

"Het winnen van de Champions League was een droom. Voor mij was het een fantastisch jaar. Het kon nog beter, want we gingen ook nog voor de winst op het WK. Het was een eer om te werken met José Mourinho en ik wil hem zeggen dat ik denk dat hij de beste trainer ter wereld is", aldus Sneijder.