Skyrim krijgt opkikkers, willekeurige missies en baarden

WesleyB (Wesley Akkerman)

Het magazine Game Informer heeft veel informatie omtrent het langverwachte vervolg op Oblivion, Elder Scrolls V: Skyrim, vrijgegeven. Zo krijgt het spel opkikkers als in Fallout-serie, dynamische non-playable characters interacties, een gloednieuwe engine en de mogelijkheid voor je personage om een baard te dragen.

En er is meer. Zoals we al weten speelt het spel zich tweehonderd jaar na Oblivion af, in het koude noorden van het land Cyrodil. In de plaats Skyrim woedt een burgeroorlog, die vermoedelijk is ontstaan uit de ruzie van twee broers en die de ontwaking van de wereldvernietigende draak Alduin ten gevolgen heeft gehad.

Gelukkig kruip je in de huid van een Dragonborne, die weet hoe hij een draak moet verslaan met de kennis die je hebt opgedaan uit de trainingen van de Blade. In totaal kun je uit tien rassen kiezen, die je helemaal naar  eigen smaak kunt aanpassen. Hetzelfde geldt voor je wapens: door het ijzer heet te smeden, maak je zonder te veel moeite een wapen zoals jij het zou willen, in één of twee handen.

Als fysieke aanvallen niet je ding zijn, dan zijn er vijf magische leerwegen te bewandelen: Destruction, Alteration, Conjuration, Restoration en Illusion.

Om het nog persoonlijker te maken, moet je ook kiezen uit achttien vaardigheden. De Perks, opkikkers uit de Fallout-serie, doen ook hun intrede in de Elder Scrolls-serie. Anders dan in voorgaande delen, zullen de bewoners van het land meer op je reageren en vindt er meer interactie plaats.

Opvallend is ook de manier waarop zijmissies beschikbaar worden gesteld, namelijk via een systeem dat jouw voortgang koppelt aan de mogelijke uitdaging die het spel je kan bieden. De vijf 'immens grote' steden bieden alles wat je mag verwachten en meer: zo zal er iemand anders een winkel overnemen als je had besloten de vorige eigenaar te vermoorden.

Verder is bekend gemaakt dat de third-person camera verbeterd is, dat je kunt sprinten ten koste van je stamina en dat je het opneemt tegen skeletten, zombies, trollen, reuzen, grote spinnen, ijsmonsters, draken, wolven, paarden, mammoeten en sabeltandtijgers. De game staat gepland voor 11.11.2011.