F1-teams zijn late betalers

Peterselieman

De teams in de Formule 1 nemen het niet zo nauw met het betalen van de rekeningen. Gemiddeld betalen ze hun rekeningen 28 dagen te laat, zo blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet. Het onderzoek werd uitgevoerd tussen december 2009-april 2010 en tussen april en november vorig jaar.

Het enige team dat op tijd betaalt is wereldkampioen Red Bull Racing. De betalingstermijn van de Oostenrijkers is in het laatste half jaar zelfs een dag beter geworden. De fabrikantenteams van Ferrari en Mercedes deden het een heel stuk minder.

Renault liet de betalingsachterstand dit jaar oplopen tot veertien dagen. Omdat de Franse autofabrikant de geldkraan dichtdraaide moest er achttien miljoen pond geleend worden om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. De renstal is nu veertien dagen te laat met betalen. Ook Williams verkeert in minder weer en betaalt hierdoor ook vaak later dan vroeger.

Virgin Racing mag dan de steun van sir Richard Branson hebben, het belette de renstal er niet van om acht dagen te laat te betalen. Heel wat minder doet Force India het met dertig dagen te laat. Hierdoor moest zeker één bedrijf haar personeelsleden later dan gepland betalen. Het slechtste jongetje van de klas blijkt Team Lotus te zijn dat liefst 180 dagen te veel nodig heeft om de rekeningen te voldoen.