The Secret World uitgegeven door EA

Redactie

De online game The Secret World, van de Noorse gamestudio Funcom,  wordt uitgegeven door Electronic Arts. Dat heeft de uitgever maandag bekendgemaakt. Wanneer het spel uitkomt, is nog niet bekend.

In The Secret World staan geheime genootschappen centraal, waaronder de Illuminati, de Dragon en de Tempeliers. De speler moet belangrijke locaties overnemen in verschillende steden, waaronder Londen, New York en Seoul en komt hier mythische monsters en legendes tegen.

Het grootschalige online rollenspel (MMORPG) is de vierde binnen het genre in het portfolio van Electronic Arts. Warhammer Online werd in 2008 uitgegeven en volgend jaar komt de uitgever met het langverwachte Star Wars: The Old Republic. Daarnaast is EA verantwoordelijk voor Ultima Online, de game uit 1997 die wordt gezien als grondlegger van het MMORPG-genre.

Funcom maakte in 2001 de online game Anarchy Online en bracht in 2008 Age of Conan op de markt. Deze spellen verschenen op de pc, al was Age of Conan ook een lange tijd in ontwikkeling voor de Xbox 360. Electronic Arts heeft aangegeven de mogelijkheden open te willen houden voor een Xbox 360-versie van The Secret World.