Prijzen 3DS-games Japan vergelijkbaar met PSP

Redactie

Gamers moeten meer geld gaan betalen voor de games van de nieuwe draagbare spelcomputer van Nintendo. De prijsstelling van games voor de Nintendo 3DS is vergelijkbaar met die van de PSP in haar begindagen. Dat heeft Nintendo afgelopen weekeinde bekendgemaakt tijdens een presentatie in Japan. De games voor de Nintendo 3DS gaan in februari voor 5800 yen, ofwel 54 euro over de toonbank. Ze zijn daarmee duizend yen, bijna 9,50 euro, duurder dan games voor de Nintendo DS.

Bij het uitkomen van de Nintendo DS en PSP waren Nintendo DS-games altijd minimaal tien euro goedkoper dan PSP-games. De prijs is waarschijnlijk verhoogd vanwege de ontwikkelingskosten. Zo bleek uit een rapport van de Japanse gamestudio Marvelous Entertainment dat de kosten voor het ontwikkelen van games voor de Nintendo 3DS omgerekend tussen de 430 duizend en 1,3 miljoen euro liggen. Die kosten lagen bij Nintendo DS-games een stuk lager.

In tegenstelling tot de Nintendo DS beschikt de Nintendo 3DS over de mogelijkheid om spellen met 3D-beeld te spelen. Daarnaast is de schermresolutie hoger en beschikt de 3DS over meer processorkracht. Hierdoor kunnen meer details in een spel worden gestopt.