Vacansoleil-DCM begint met 28 renners

Jeffrey

Vacansoleil-DCM begint het wielerseizoen 2011 met 28 renners. Negen van hen komen uit Nederland, maar de aanwezigheid van zeven Italianen geeft ook de belangen van de hoofdsponsor in Italië goed aan.

Verder telt het vandaag in Rotterdam gepresenteerde internationale gezelschap vijf Belgen, een Fransman, een Rus, een Oezbeek, een Oekraïner, een Spanjaard, een Sloveen en een Pool. Speerpunten in het rondenwerk zijn de Italiaan Riccardo Ricco en de Spanjaard Ezequiel Mosquera. De Belgen Stijn Devolder en Björn Leukemans moeten de klassiekeraspiraties waarmaken.

Van het Nederlandse deel van de ploeg moeten Johnny Hoogerland en Wout Poels het in de etappekoersen laten zien. De tweede Nederlandse wielerploeg loopt volgens manager Daan Luijkx voor op de planning. De formatie, die werkt met een budget van 8 tot 9 miljoen euro, heeft de toezegging in de drie grote wielerronden (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta) te kunnen starten. Ricco is de kopman voor de Giro d'Italia, in de Tour wil Luijkx een ploeg van vrijbuiters opstellen.