Mannenestafetteteam uitgenodigd voor EK indoor

Peterselieman

Het mannenestafetteteam op de 4x400 meter mag deelnemen aan het EK indoor. Dat maakte de Atletiekunie maandag bekend. Voor de mannen is de uitnodiging door de Europese atletiekbond EAA 'een mooie beloning voor de prestatie van afgelopen zomer', vindt Wigert Thunnissen, bondscoach sprint en estafette van de Atletiekunie.

In Barcelona eindigde het estafetteteam afgelopen zomer als zevende. Twee leden van dat team, Robert Lathouwers en Dennis Spillekom, zijn nu door blessures niet inzetbaar. "Uiteraard willen we een ploeg uitzenden die het niveau heeft om daar te kunnen presteren", geeft Thunnissen aan. De vier uit te zenden lopers moeten gezamenlijk onder de 3.11,60 minuten blijven, een gemiddelde van 47,90 seconden per loper.

Als een van de mogelijke vervangers voor Lathouwers en Spillekom kan Thunnissen wel een beroep doen op Obed Martis. De Antilliaan komt sinds kort voor Nederland uit. Dat moet van de internationale atletiekfederatie IAAF omdat de Nederlandse Antillen als land niet meer bestaan. In 2010 werd Martis al Nederlands kampioen op de 200 en 400 meter.