[BDO] Adams wint finale van Winstanley

Niels (DerMeister)

Martin Adams heeft zijn WK-titel met succes verdedigd. In de matige, maar zeer spannende finale van het BDO WK versloeg hij zijn landgenoot Dean Winstanley met 7-5.

Adams begon voortvarend aan de wedstrijd, in zijn eerste set produceerde hij een 161-finish, en de als eerste geplaatste Engelsman liep rap uit naar een 2-0 voorsprong in sets. Winstanley begon vanaf dat moment echter beter te gooien en pakte daardoor de derde set. Adams was van slag, miste dubbel op dubbel en zag zijn voorsprong veranderen in een 4-3 achterstand.

De wedstrijd ging vervolgens lange tijd gelijk op. Bij een stand van 5-5 wist Adams zijn als derde geplaatste landgenoot echter te breken. Door deze break wist Wolfie met 6-5 voor te komen. In de twaalfde set liep Adams rap uit naar een voorpsrong van 2-0 in legs en in de derde leg van de partij had hij de finale bijna beslist met een 161-finish. Een beurt later wist hij met een finish op dubbel-acht alsnog de finale naar zich toe te trekken en zich daardoor opnieuw tot wereldkampioen van de BDO te kronen.


Martin Adams wint wederom Lakeside