Henk Krol lijsttrekker 50Plus in Noord-Brabant

Redactie

Hoofdredacteur van de Gay Krant Henk Krol wordt lijsttrekker van de partij 50Plus in Noord-Brabant. Als de partij bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer zetels binnensleept, maakt hij goede kans in de Kamer te komen, zegt partijvoorzitter Jan Nagel zondag.

Eerder deze week liet Krol al weten dat hij zich voor de partij beschikbaar stelt. Toen zei hij nog te verwachten op een 'zeer bescheiden plek' terecht te komen. "We hebben afgesproken niet te veel over de lijst los te laten. Er staan nog meer verrassingen op", verklaart Nagel.

In het televisieprogramma Buitenhof lichtte Krol zondag al een tipje van de sluier op over de standpunten van de partij. Het geld dat naar de JSF gaat kan volgens hem beter worden gebruikt voor de zorg. Verder zou het geldverspilling zijn om een commissaris voor de koningin aan te stellen. Vaak zou het gaan om politici die als dank voor hun inzet een baantje krijgen aangeboden.

Of de partij het huidige kabinet steunt wilde hij niet zeggen. Wel liet hij weten dat het huidige kabinet 'zeer kritisch' wordt gevolgd. "Wat mij betreft komen er snel verkiezingen voor de Tweede Kamer".

Krol is eerder door de VVD en Pim Fortuyn benaderd om de politiek in te gaan, maar ging hier niet op in. De hoofdredacteur werkte in de jaren zeventig en tachtig als medewerker van de VVD-fractie in de Tweede Kamer, maar stemde de laatste jaren D66. De kandidatenlijst van 50Plus wordt maandag gepresenteerd.