Elijah Wood toch als Frodo in The Hobbit

bennootje

Elijah Wood is toch te zien in The Hobbit, de voorloper van de drie Lord of the Rings-films. De 29-jarige acteur liet eerder weten dat hij na drie films genoeg had van Midden-Aarde, maar keert dus toch terug voor de twee prequels. Een woordvoerder van Wood bevestigt zijn terugkeer tegenover filmwebsite Deadline.

Wood kruipt hoogstwaarschijnlijk weer in de huid van Frodo Baggins, de hoofdrolspeler uit de Lord of the Rings-trilogie. Frodo komt echter niet voor in het originele verhaal van The Hobbit, maar daar heeft regisseur, producent en scenarist Peter Jackson volgens fansites al een oplossing voor. Bilbo Baggins, Frodo's oudere neef en hoofdrolspeler in The Hobbit, doet zijn avontuur jaren later uit de doeken voor zijn neefje.

Frodo is niet het enige karakter dat niet voorkomt in het boek The Hobbit, maar waarschijnlijk toch in de films te zien zal zijn. Cate Blanchett tekende opnieuw voor de rol van elfenkoningin Galadriel en Orlando Bloom zou overwegen zijn rol van Legolas de elf weer op te pikken.

Het boek The Hobbit van J.R.R. Tolkien wordt in twee delen verfilmd. Het eerste deel moet in 2012 in de bioscopen verschijnen, het tweede deel komt een jaar later.


Elijah Wood toch als Frodo in The Hobbit (Foto: Novum/AP)