Spelshow Gordon trekt miljoenenpubliek

bennootje

De nieuwe spelshow Minute to Win It wist zaterdagavond ruim 1,7 miljoen mensen te boeien. Daarmee boekt presentator Gordon eindelijk weer succes met een studioshow. Singing Bee uit 2008 en Waar is Elvis uit 2009 waren grote flops.

Gordon voelde de goede kijkcijfers aankomen. "Natuurlijk heb ik ook best wat flops gehad, zoals Op Zoek Naar Elvis en dat soort ongein, maar hier heb ik echt een supergoed gevoel bij.", vertelde de zanger aan Televizier. "Het is typisch iets voor mij. Ik ben een spelletjesfanaat. Ik spring net zo hoog met de kandidaten mee en ben soms nog blijer dan zijzelf."

In Minute to Win It krijgen kandidaten 1 minuut de tijd voor een spelletje. Als het lukt tien spelletjes te winnen, krijgen ze 100.000 euro. Met de ruim 1,7 miljoen kijkers verovert Minute to Win It de derde plek in de kijkcijfer top 25.

De spelshow moet alleen het achtuurjournaal en The Voice of Holland boven zich dulden. De populaire talentenjacht van RTL 4 trok ondanks de uitgelekte uitslag bijna 1,9 miljoen kijkers. Het achtuurjournaal wist zaterdagavond ruim 2 miljoen mensen te boeien.

Het consumentenprogramma Kassa valt net buiten de top drie. De liveshow, die voor het eerst werd gepresenteerd door Brecht van Hulten, trok ruim 1,6 miljoen kijkers. Van Hulten neemt het stokje over van Felix Meurders, die Kassa 21 jaar presenteerde.


Gordon trekt miljoenenpubliek (Foto: Novum)