Cambuur en Telstar verliezen van amateurs

Michel (methodmich)

SC Cambuur en Telstar hebben vandaag verrassende nederlagen geleden in oefenduels tegen amateurclubs. De Friezen verloren op bezoek bij zaterdagtopklasser HHC Hardenberg, terwijl Telstar tijdens het trainingskamp in Spanje zelfs op beschamende wijze verloor van zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis.

In Hardenberg nam HHC in de eerste helft brutaal de leiding. Twee goals van Renco van Eeken zorgden voor een 2-0 voorsprong bij rust voor de nummer vijf van de Topklasse bij de zaterdagamateurs. Na rust kwam SC Cambuur via Sandor van der Heide en Nassir Maachi weer op gelijke hoogte. Een kleine tien minuten voor tijd schoot Wesley Wakker echter de 3-2 binnen en zo wist HHC Hardenberg te winnen.

Telstar verliet het veld in Spanje met gebogen hoofd. De Witte Leeuwen werden namelijk vernederd door Excelsior Maassluis, een middenmoter in de Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs. Ex-prof Sieme Zijm en voormalig Arsenal-talent Vincent van den Berg zetten Excelsior Maassluis in Marbella op een 2-0 voorsprong. Na rust wist Sezer Bozkurt twee keer te scoren voor Maassluis en trof ook Javier Brouwer nog doel. Tussendoor wist Telstar nog wel twee keer tegen te scoren, zodat het 5-2 werd voor de amateurs. Testspeler Corey Chettleburgh was één van de doelpuntenmakers voor Telstar.