[FA] Uitslag Arsenal - Leeds United

Olga Kroeders

Leeds United heeft voor een stunt gezorgd in de derde ronde van de FA Cup. De gevallen grootmacht hield Arsenal in eigen huis op 1-1. De Championship-club leek zelfs op een overwinning af te stevenen, maar invaller Cesc Fàbregas voorkwam de uitschakeling voor The Gunners.

Arsenal-trainer Arsene Wenger deed voor het FA Cup-duel geen beroep op Robin van Persie. Daarnaast begonnen Cesc Fàbregas en Theo Walcott op de bank bij de Londenaren. Ondanks de afwezigheid van het drietal stond er zeker geen B-ploeg op het veld. Arsenal had echter veel moeite met Leeds.

De club, die tien jaar geleden de halve finale van de Champions League haalde, knokte zich in de wedstrijd en kwam zelfs kort na de pauze op voorsprong. Max Gradel werd onderuit gehaald door Denilson, waarna arbiter Phil Dowd een strafschop toekende. Aanvaller Robert Snodgrass bleef koel vanaf elf meter.

Wenger greep in na de verrassende achterstand en bracht Fàbregas en Walcott binnen de lijnen. De thuisploeg ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, die uiteindelijk kort voor tijd viel. Ben Parker trok Walcott naar de grond, waarna Dowd opnieuw naar de stip wees. Fàbregas voorkwam vervolgens de uitschakeling: 1-1. Arsenal en Leeds gaat vanwege het gelijkspel op herhaling in Leeds.