Onderzoek naar zieke hulpverleners brand Moerdijk

Redactie

Burgemeester Peter van der Velden van Breda wil dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een groot onderzoek instelt naar de gevolgen van de brand bij Moerdijk. Dat zei hij op een persconferentie, meldt Omroep Brabant. Na de brand bij Moerdijk zijn zeker twintig hulpverleners in het ziekenhuis behandeld met gezondheidsklachten.

De zieke hulpverleners zijn inmiddels weer thuis. Het AD schreef zaterdagochtend al dat agenten, brandweerlieden en ambulancemedewerkers na de brand bij Chemie-Pack last hadden van prikkende ogen, geïrriteerde luchtwegen en huidaandoeningen. Ook zeker 150 andere mensen zouden ziek zijn geworden na de brand.

Op de persbijeenkomst werd verder bekendgemaakt dat 90 procent van de stoffen in het bluswater niet kankerverwekkend is. De overige 10 procent wel, maar alleen bij direct contact met het water.

De gemeente Breda coördineert de afwikkeling van de situatie rondom de brand in het chemiebedrijf. Om 13.00 uur worden bewoners van Moerdijk ingelicht.

In de omgeving van het afgebrande bedrijf en het verontreinigde water is door de gemeente Moerdijk een noodverordening ingesteld. Alleen medewerkers van andere bedrijven op het terrein en diensten die de brand onderzoeken mogen nog in de buurt komen.


Onderzoek naar zieke hulpverleners brand Moerdijk (Foto: Novum)