MX vs ATV wereldwijd tien miljoen keer verkocht

Redactie

Binnen de MX vs ATV-raceserie zijn wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. Dat heeft game-uitgever THQ bekendgemaakt. Zaterdag onthult de uitgever een nieuw deel in de serie, met de naam MX vs ATV Alive, tijdens het Monster Energy AMA Supercross-evenement in de Verenigde Staten.

"We zijn trots op de mijlpaal en met het volgende deel uit de MX vs ATV-serie tillen we het genre naar een hoger niveau", meent een woordvoerder van THQ. Zaterdag toont de uitgever een trailer van het nieuwe racespel, waarna het op 17 januari meer zal onthullen over de game.

Het racen door de modder heeft in de afgelopen jaren flink meer concurrentie gekregen. Zo heeft Codemasters de Colin McRae Dirt-serie, bracht Disney in 2008 het spel Pure op de markt en verschijnt dit jaar het derde deel in de Motorstorm-serie voor de Playstation 3. MX vs ATV is een uitgebreidere versie van de oudere ATV-serie. MX vs ATV: Alive is het vierde deel sinds de serie vernieuwd werd. Het is onbekend wanneer dit nieuwste deel uitkomt.