[BDO] Dekker overleeft negen match darts

JJdJ1984

Vandaag stonden de tweede serie kwartfinale wedstrijden bij de heren op het programma. Stephan Bunting en Dean Winstanley namen het in de ene partij tegen elkaar op en in de andere partij stond Jan Dekker tegenover Garry Thompson.

Bunting had in zijn partij mogelijk last van een off day want de Engelsman wist geen pijl goed te raken in zijn wedstrijd. Hij werd in zes sets aan de kant gezet door Winstanley. Laatstgenoemde kreeg negen legs tegen zich en zag uiteindelijk de legs met enig gemak naar zich toe getrokken worden.

Garry Thomson leek lange tijd met hetzelfde gemak gehakt te maken van Jan Dekker. De Nederlander die in de vorige ronde nog de nummer twee van de plaatsingslijst had uitgeschakeld had het lastig tegen Thompson. Toch kwam de Nederlander terug in de wedstrijd door in de vierde set uiteindelijk de set naar zich toe te trekken. Ook de vijfde set wist de Nederlander met 3-2 naar zich toe te trekken waardoor een terugkeer in het duel een feit was.

De zesde set ging weliswaar verloren maar Dekker liet zijn hoofd niet hangen. De zevende en achtste set waren voor de Nederlander. In de negende set moest uiteindelijk een verlenging de beslissing brengen. Negen matchdarts wist Dekker te overleven in de wedstrijd en uiteindelijk wist hij door 68 uit te gooien de overwinning naar zich toe te trekken.