TVM langer actief in schaatssport

Peterselieman

De kans is zeer groot dat TVM tot en met de Winterspelen van 2014 in Sochi de schaatssport trouw blijft. Nu heeft de verzekeraar nog een contract tot 2012 met de schaatsploeg die ze sponsoren. Grote namen in het team van Gerard Kemkers en Bart Veldkamp zijn onder meer Ireen Wüst en Sven Kramer.

"We zitten tien jaar in het schaatsen en de horizon gaat een keer ophouden. Het wordt inderdaad steeds minder vanzelfsprekend dat we doorgaan, maar ik schat de kans dat we doorgaan tot en met de Winterspelen van 2014 in als vrij groot," zei TVM-baas Arjan Bos vanuit Collalbo waar hij het EK allround bijwoont.

TVM keert dit jaar wel weer terug in de wielersport. Dit jaar zal het bedrijf co-sponsor zijn bij het continental-team De Rijke Cyclingteam. Tot 2000 had de verzekeraar een eigen wielerploeg, maar deze raakte in 1998 in opspraak in de Tour de France. Vanwege dopingpraktijken hebben ploegleider Cees Priem en verzorger Jan Moors enkele maanden in Frankrijk vastgezeten.

"We zijn toch nog een klein beetje huiverig voor de wielersport, de dopingproblemen zijn nog niet opgelost en we hebben onze vingers al een keer gebrand," zei Bos die sportsponsoring desalniettemin belangrijk vindt. "De vraag is waar we ons ei kwijt kunnen. Mochten we in het wielrennen terugkeren, dan doen we dat niet via het team van De Rijke, maar zetten we zelf iets op of we kopen ons in."