Trein voor studenten zondag gratis in januari

Steven (raistlin6)

De NS heeft nog een actie bedacht om mensen te compenseren voor de overlast ten gevolge van het winterweer. De komende vier zondagen hoeven studenten die door de week gratis reizen met hun Studenten OV-chipkaart niet te betalen voor hun treinreis. Normaal krijgen ze 40 procent korting.

Het aanbod geldt in januari op zondag van 04.00 uur tot maandag 04.00 uur en alleen in NS-treinen en niet voor meereizende personen. Woensdag maakte de NS al andere maatregelen bekend om vaste klanten te compenseren voor de overlast van vorige maand.

NS-klanten die een OV-jaarkaart of jaartrajectabonnement voor de tweede klasse hebben, mogen de rest van de maand buiten de spits eerste klasse reizen. Houders van een Voordeelurenkaart kunnen op werkdagen na 19.00 uur voor 2,50 euro de hele avond onbeperkt reizen.

Op oudejaarsdag liet de NS al weten het zogeheten zoutkaartje in januari weer in te voeren. Dat houdt in dat mensen zonder kortingskaart buiten de spits met 40 procent korting kunnen reizen.

Reizigersorganisatie Rover is overigens niet tevreden met de regeling die de NS woensdag presenteerde. Volgens Rover bieden de maatregelen geen echte compensatie voor de haperende dienstregeling van de afgelopen tijd. Het gaat volgens de organisatie slechts om goede maatregelen om buiten de spits reizen te stimuleren. Rover wil dat de compensatie pas ingaat in februari, omdat de problemen in januari nog niet voorbij zouden zijn.


Trein voor studenten zondag gratis in januari (Foto: Novum)