Aretha Franklin goed hersteld van operatie

Redactie

Aretha Franklin voelt zich alweer stukken beter. De 68-jarige soullegende onderging onlangs een operatie, maar het is nog altijd onduidelijk wat haar mankeerde. Volgens de Queen of Soul hoeven haar fans zich echter geen zorgen te maken. "Het probleem is opgelost", laat ze weten.

Franklin vertelt aan het Amerikaanse tijdschrift Jet dat ze vorig jaar tijdens een concert voor de eerste keer doorhad dat er iets niet klopte, toen ze 'enorme pijn' in haar zij voelde. De zangeres bezocht verschillende doktoren voordat de kwaal uiteindelijk werd geconstateerd.

Wat deze kwaal dan wel is, wil Franklin niet kwijt. "Ik praat met niemand over mijn gezondheid, op mijn doktoren na", legt ze uit. Wel heeft ze advies voor haar fans. "Als er iets ongewoons met je aan de hand is, iets waarvan je weet dat het niet zou moeten gebeuren, ga naar je dokter. Zorg ervoor dat je erachter komt wat er aan de hand is."

Franklin werd vorige maand geopereerd, nadat ze eerder al haar concerten en publieke optredens tot mei had geschrapt. Volgens verschillende bronnen lijdt de zangeres aan alvleesklierkanker.