Nog eens tientallen wapens in woning Kerkrade

Redactie

In de woning in Kerkrade waar in december vorig jaar al een compleet wapenarsenaal werd gevonden, zijn donderdag nog eens tientallen wapens aangetroffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt.

De politie viel de woning aan de Pannesheiderstraat begin december binnen na een tip en trof onder meer een raketwerper, automatische geweren, revolvers, pistolen en messen aan. Ook werd er geld gevonden en een paar kilo harddrugs. De 39-jarige bewoner en zijn 38-jarige vrouw werden aangehouden. Een week later bracht de politie nog eens een bezoek aan het pand en stuitte in een verborgen ruimte op ruim honderd wapens.

Uit nieuwe informatie bleek dat er nog meer wapens in de woning zouden moeten liggen. De politie ging daarom donderdag voor de derde keer op zoek. De woning werd met dertig mensen grondig doorzocht. Muren en vloeren werden opengebroken en de tuin werd overhoop gehaald.

De politie trof nog eens ongeveer zeventig wapens en munitie aan. Een woordvoerder van justitie wilde niet zeggen waar die precies lagen, behalve dat het 'zeer ongebruikelijke plaatsen' waren. Ook werd een 'verdachte substantie' aangetroffen.

In totaal werden tijdens de drie doorzoekingen ongeveer vierhonderd vuurwapens in de woning gevonden. Volgens het OM, dat spreekt van een unieke vondst, is minstens 90 procent daarvan illegaal.

De twee verdachten zitten nog vast.