'FBI onderzoekt sterfgeval op Nederlands schip'

Redactie

De FBI onderzoekt de dood van een opvarende van een Nederlands vrachtschip in de Amerikaanse stad Houston. Het gaat om een Oekraïner, die dood werd gevonden in zijn hut na een ruzie met een andere Oekraïense opvarende op oudejaarsavond, meldt de Wereldomroep vrijdag.

Wie verantwoordelijk is voor de zaak is onduidelijk. Mogelijk moet justitie in Nederland zich erover buigen, omdat het incident plaatsvond op een Nederlands schip. Ook kan het dat Oekraïne de zaak gaat onderzoeken vanwege de Oekraïner die mogelijk verdachte is in de zaak. De FBI kijkt eerst of er sprake is van een misdrijf.

Deskundigen spreken volgens de Wereldomroep van een zeldzame zaak. Het gebeurt niet vaak dat een dergelijke moordzaak plaatsvindt in internationale wateren.

Het schip Alexia was van Hamburg onderweg naar Houston. De twee zouden tijdens een feestje aan boord met elkaar op de vuist zijn gegaan en liepen beide verwondingen op. Volgens een ooggetuige was er geen aanwijzing dat de verwondingen fataal zouden zijn.