'Derde gamestudio op Call of Duty gezet'

Redactie

Downloadbare levels voor Call of Duty: Black Ops zijn in productie bij de Amerikaanse gamestudio Raven Software. Dat wordt gesuggereerd in een vacature op de site van de gamestudio. Raven zou het derde bedrijf zijn dat binnen veertien maanden tijd aan Call of Duty werkt. In 2009 maakte Infinity Ward de game Call of Duty: Modern Warfare 2 en vorig jaar maakte gamestudio Treyarch Call of Duty: Black Ops.

In de vacature valt te lezen dat Raven werkt aan een bestaand, succesvol en realistisch militair schietspel voor verschillende spelcomputers. Call of Duty: Black Ops is een schietspel dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. Daarnaast is het succesvol te noemen omdat het binnen vijf dagen 476 miljoen euro opleverde voor uitgever Activision. Officieel is er niets bevestigd, maar de gamestudio werd in oktober al in verband gebracht met de productie van downloadbare extra's voor het schietspel Call of Duty: Black Ops.

Raven Software werkt exclusief voor game-uitgever Activision. Eerder maakte de gamestudio het tegenvallende schietspel Wolfenstein en de actiegame Wolverine: Origins. In oktober werd het contract van een deel van het personeel van Raven niet verlengd. De studio zou zich gaan richten op kleinere projecten in plaats van hele spellen.