[BDO] Adams, Phillips naar laatste vier

Niels (DerMeister)

De eerste twee darters die de halve finales van het WK BDO hebben gehaald zijn bekend. Titelverdediger Martin Adams en Martin Phillips hebben zich beiden geplaatst voor de halve eindstrijd.

Adams kende tegen Ross Smith een makkelijk avondje. De als eerste geplaatste Engelsman liep rap uit naar een voorsprong van 3-0 in sets. Adams blijft goed spelen, maar zag de vierde set naar Smith gaan. Na de pauze startte Adams echter ijzersterk en won de eerste leg van de vijfde set met een 161-finish. Hij wist de vijfde set simpel te pakken en ook de zesde set trok hij, met een knappe 116-finish in de vijfde en beslissende leg, naar zich toe. Daardoor won Adams de partij eenvoudig met 5-1.

Phillips zorgde voor een verrassing door de als dertiende geplaatste Gary Robson uit te schakelen. Robson schakelde in de vorige ronde overtuigend Dave Chisnall, verliezend finalist van vorig jaar, nog uit. Ook tegen Phillips begon Robson voortvarend. Op het moment dat beide darters de pauze ingingen, leidde Big Robbo zelfs met 3-1 in sets. Na de break knokte Phillips zich echter sterk terug in de wedstrijd. In de vijfde set weet hij de beslissende leg te winnen. Ook de zesde set ging naar Phillips en zodoende kwam de man uit Wales terug tot 3-3.

Phillips liet het hier niet bij en won de zevende set overtuigend met 3-0 in legs. Robson leek van slag, maar herstelde zich knap. Hij wist de achtste set knap met 3-0 in legs te winnen. Daardoor sleepte Robson er een beslissende negende set uit. Beide darters wonnen hun eigen legs. Phillips wist vervolgens in de vijfde leg van de laatste set, door middel van een prachtige 164-finish, zijn tegenstander te breken. Hij wist daarna zijn eigen leg te behouden en versloeg daardoor Robson met 5-4 in sets.

Morgen worden de overige twee kwartfinales afgewerkt. Stephen Bunting treft in een Engels onderonsje de als derde geplaatste Dean Winstanley. Onze landgenoot Jan Dekker probeert zich via Garry Thompson voor de halve finales te plaatsen.