Feyenoord wint Zilveren Bal

Niels (DerMeister)

Feyenoord heeft door een 4-2 zege op stadsgenoot Sparta Rotterdam de Zilveren Bal gewonnen. In het oefenduel, voorafgaand waaraan op indrukwekkende wijze afscheid werd genomen van Feyenoord-icoon Coen Moulijn, scoorden Luigi Bruins, Georginio Wijnaldum, Jhon van Beukering en Krisztian Simon de Feyenoord-treffers. Johan Voskamp en Lucas van Oeveren scoorden tegen.

Met een indrukwekkend eerbetoon aan Moulijn werd de Zilveren Bal woensdag op Het Kasteel voor het eerst sinds 1985 weer in ere hersteld. Er werd een minuut stilte gehouden, Feyenoord-fans staken Bengaals vuurwerk af en een grote foto van Moulijn werd getoond op het veld.

Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, leken de spelers nog in gedachten bij Moulijn, want het spelniveau lag niet erg hoog. Feyenoord kwam halverwege de eerste helft uit het niets op voorsprong. Luigi Bruins benutte een strafschop, nadat Luc Castaignos gevloerd was.

Vijf minuten later kende arbiter Pol van Boekel ook een penalty aan Sparta toe. Voskamp wist daar wel raad mee. Een kwartier na rust moest Feyenoord met tien man verder na een rode kaart voor Castaignos.

In ondertal boekte Feyenoord aan de hand van proefspeler Simon toch nog een ruime zege. De Hongaar bereidde de treffers van Wijnaldum en Van Beukering voor en maakte zelf de vierde. Van Oeveren maakte nog een prachtige eretreffer voor Sparta.