Slowaak Lacko laat Nadal werken

Frank (franklop)

Tennisser Lukas Lacko is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Doha dicht bij een stunt gekomen. De Slowaakse nummer 89 van de wereld dwong Rafael Nadal tot drie sets, maar de Spanjaard bleek met 7-6 (3), 0-6, 6-3 toch te sterk. Nadal treft in de kwartfinale van het Qatarese toernooi Ernests Gulbis.

Lacko en Nadal waren in de eerste set aan elkaar gewaagd, maar de nummer één van de wereld trok in de tiebreak aan het langste eind. De 23-jarige Slowaak leek niet onder de indruk en trok in het tweede bedrijf fel van leer. Leunend op een uitstekend lopende opslag en een mokerharde forehand stuurde hij Nadal van de ene naar de andere kant van de baan en won de set zonder de nummer één van de plaatsingslijst een game te gunnen.

In de derde set zette Nadal weer een tandje bij en liep vlot uit naar 4-0. Bij die stand vond Lacko zijn tweede adem en pakte hij een break terug. Op 5-3 voor Nadal werd de Slowaak echter voor de derde keer gebroken en was de wedstrijd beslist.

In het Indiase Chennai schakelde Björn Phau uit Duitsland Richard Gasquet uit. De Franse nummer vier van de plaatsingslijst won de eerste set makkelijk en nam ook in de tweede set een voorsprong, maar Phau vocht zich terug. In de derde set was het juist Phau die een voorsprong verspeelde, maar de Duitser forceerde in de tiebreak alsnog de beslissing: 1-6, 7-6 (5), 7-6 (4).


(Foto: Novum)